Тело

Опуштање за друге или Шта учинити са спа или веллнесс

С времена на време свако мора да се одмори. Али чак и ако се најбољи стручњаци брину о вама, неке ствари неће радити за вас. Стога, како у спа и веллнесс боравку, свако треба да настави са опуштањем након разних процедура.

Спа или Веллнесс?

Бање у традиционалном концепту подразумева углавном бројне процедуре лечења. Свака од њих се фокусира на друге здравствене проблеме и, стога, друге процедуре за ваш боравак.
Напротив, веллнесс боравци су углавном у хотелима. Можете пронаћи масаже, сауне, разноврсну негу тела и коже и базене са фитнес центрима.
Данас неки бањски центри покушавају да се слажу са веллнессом и нуде неке од својих услуга. Ипак, постоји разлика између њих. И пошто се услуге ових двају уређаја разликују, садржај ваших дебла би наравно требало да се разликује.


Спа свеепер

Спа је о лечењу, вежбању и често купању у базенима, купкама. Укратко, довољно времена проводите у води и другим течностима (да, пиво и блато нису изузетак).
Поред класичне козметичке торбе, у којој пакујете вашу дневну козметику, морате паковати квалитетне креме за тело - и на телу и на лицу. Вода суши кожу тако да можете учинити масније мастима. На лицу је пожељно користити ноћне и храњиве ноћне креме.
Мораш се приближити и својој коси. Ако унапред знате да ћете свакодневно ронити и да не носите капу за купање, ваша коса ће бити добра. Дакле, треба да спакујете маску која ће покварити вашу косу након опуштања у хлорисаној води локалног базена.


Веллнесс стаи

Чак и хотели са веллнесс програмом често нуде купање у базену. Ово је исто правило као у спа-у - ако планирате да растегнете своје тело под водом поред мажења, биће вам потребне креме за хидратацију за накнадну негу. Говорили смо о коси горе.
Важно је знати шта чекате и какву услугу нуди веллнесс хотел. Да ли ће то бити викенд са пријатељима пуним маникура, педикура, ритуала косе? Или ће то бити опуштајући, медитативни боравак са масажом јоге и камења лаве? Све ово може утицати на оно што треба да се спакује. Уопштено говорећи, нећете требати толико сопствене козметике у бањама, где ћете проћи кроз различите процедуре, док ћете с друге стране требати већу козметичку торбу да вежбате веллнесс.


Сауна

Чак и пара и сауна захтијевају мало размишљања о томе што заправо спакирате у торбу за припрему. Осим тога, они су дио сваког веллнесс хотела и могу се наћи у самом спа центру.
Сауне често могу радити са разним етеричним уљима (нпр. Еукалиптусом) који имају веома добре кожне ефекте. Топлота ослобађа поре, а штетне материје почињу да се испирају из тела. На примјер, можете помоћи у чишћењу цијелог тијела додатним уљем за туширање, које темељно перу цијело тијело прије уласка у сауну. Напротив, у неким случајевима можете користити различите соли за љуштење. После сауне, када је кожа темељно парфимисана и очишћена, најбоље је да јој дате неопходну исхрану. Зато запамтите неку храњиву, али и хидратантну крему за тело. Ако не идете на вечеру неко време, ставите је у већи слој, и можете прочитати лепу књигу у соби између онога што ће се десити.


Савет: Немојте заборавити косу. Топлота и суша нису баш добре за њих, тако да треба да спакујете шампон и регенератор са квалитетном балзом или другом негом која ће вам олакшати слепе мишеве.

Потребна је чак и основна опрема

Било да путујете са партнером или пријатељима, неко је сигуран. Паковање мирисног ароматичног гела за туширање који ће одмах након јутра пробудити ваш ум сигурно неће повриједити. И можда бисте такође требали очекивати да вас ваш драги доведе на вечеру (чак и ако их он не жели, они су углавном дио пакета). И у спа центру иу веллнесс хотелу цените ако имате шта да надокнадите.

Извор слике: Фотолиа

Видео: Spa Rimski Izvor Merkur - specijalne akcije - parcijalne masaža (Јули 2019).