Тело

Чак и зими можете се охладити!

Корозија. За некога је синоним за мучење, забринутост. Али, супротно је истина, она такође има велике користи за здравље и лепоту коже. Само треба да знам како то да урадим. За савет, отишли ​​смо од стране личног тренера Јарка Черныа, шта је заправо отврдњавање? Свакако, то није само типичан скок у Влтаву непосредно након Божића, нити залијевање ледене воде усред сњежног брда и голи снијег у снијегу. Људи се морају подучавати систематски, а резултати се не морају дуго чекати. Према Јарки Черны, личном тренеру, каљење може донијети неколико предности. Добро је зими да се лакше прилагодите температурним колебањима. Они који се укрсте су много угоднији од мраза. Али још важније је да редовно каљење има веома позитиван ефекат на наше здравље, додаје тренер и наводи предности учвршћивања: јачи имунолошки систем, флексибилнији крвни судови, бољи рад срца, лакши прехлади, нижи ниво холестерола.


Будите срећнији - чак иу -5 степени

Истезање функционише као било која вежба. Ендорфини се испаљују, тако да се хардцоре једноставно "смеје". Само треба да знате како да га зауставите пре него што уђете у ову праксу. Ево процедуре коју је препоручио Јарек Черны, који се свакодневно сам учвршћује:
Када се укрутити? "Идеално у јутро када устанете." У почетку ће бити мало неугодно да изађемо из топлог кревета у леденом тушу, али верујемо да ће фантастично започети дан. То није проблем у вечерњим сатима пре спавања. Након личног искуства, знам да сам много боље спавала.

Колико дуго?Само два минута. Препоручујем да људи ујутро опере зубе током јутарњег отврдњавања, а онда не осјете почетни неугодни осјећај хладноће. Увече га можете применити на исти начин. "

Како правилно поступити тако да тијело не добије шок? "Поступак треба да буде следећи - почните лагано. Дефинитивно није добро испразнити врећицу леда и лећи у њој неколико минута. То је пракса која вас не боли. Почните под тушем, који постепено пригушује топлу воду и хлади се, каже Јарек Черни, додајући да су људи стрпљиви. Прво, морате почети да хладите поједине делове тела. На пример, удови, затим пробајте труп, врат и на крају веома пажљиво главу. Неки стручњаци потпуно изостављају главу. Када можете да поступите са постепеним стврдњавањем, можете уронити у веће експерименте, као што је ледено купатило, али није неопходно постићи резултате у заједничком туширању.

Лосе веигхт!

Можда ће најважнија информација за све даме које још имају сумње у стигматизацију бити сљедеће. Туширањем одређених делова тела леденом водом можете да подржите своје тело у мршављењу. "Професионална литература каже да ако туширамо леденом водом двије минуте у подручју врата, то ће имати благотворан учинак на смањење тежине", каже Јарек Черны. Али он упозорава да то не значи да можете одмах престати са тренирањем и сачекати неколико минута под тушем да добијете мршавију.


Мека кожа чак и зими

Само јутарњи туш не покреће само вашу кожу. Кожа по целом телу ће имати користи од хладне воде. Кожа ће бити крвава и тада ће постати отпорнија. Нека зимска пукотина коже је потпуна прошлост. Топла вода, напротив, може изазвати чак и задебљање коже и губитак њене еластичности. Ако имате суву кожу, погодно је користити и гел за туширање са масним компонентама да би кожа постала софистициранија. Добра уља су добра и за детерџенте.
Што се тиче мириса гелова за туширање који се могу одабрати за хлађење, могли бисмо овдје написати неколико страница. Али најважније је купити их углавном према властитим преференцијама. Укратко, имају оне које су пријатне и не смирују кожу превише. Боље је да купите оне који ће вам помоћи у влажењу коже, на пример са претходно поменутим компонентама уља. Али ако се умијете у мирису лаванде, цитруса или меда, то је на вама.
"Направи навику излечења. Према паметним књигама, навике се формирају након двадесет и једног понављања. Јасно можете да видите да жели стрпљење. Али ако га задржите, видећете да је укрућивање фантастично. Коначно, можете направити ритуал, након чега ћете бити здравији, отпорнији, виткији и посебно сретнији “, завршава оштра дебата Јарека Цернија.

Извор слике: Фотолиа

Видео: DIY Gift Ideas! 10 DIY Christmas Gifts & Birthday Gifts for Best Friends (Септембар 2019).