Тело

Интимна хигијена: Мање је понекад више

Баш као што се бринете за своју кожу, требали бисте се побринути и за интимну забаву. Али, као и свака брига, ова има своја правила која нису добра за разбијање.Женско тело се може бранити. Чак и тако, можемо му помоћи са лекцијом. Али то не може бити претјерано, онда понекад боли хигијена. У сваком женском телу и у његовом Интимне области су благо киселог пХ. То не треба узнемираватијер се тада деликатна места у нашем телу лакше нападају различитим бактеријама.


Немојте претјерати са хигијеном

Потпуно заборавите на класичне туш гелове. „Честа хигијена са хемијским или парфимисаним средствима ремети природну микрофлору гениталија. Стога се препоручује оперите ове делове онолико често колико и остатак тела једном, до два пута дневно,Каже гинеколог Гинпрофи Вилем Јелинек, додајући то уместо класичних сапуна, треба користити директно дизајниран за интимну хигијену.
Према речима лекара, такође је важно бити опрезан када је наше тело у опасности. Са идеалним пХ у вагини, лако може бити менструација. "Увек је неопходно повећати пажњу током стресних ситуација - употреба антибиотика, купање у базенима, менструација, интензивнији сексуални живот, али чак и дуго ношена претешка одећа,"Упозорава гинеколога на све нивое пХ вредности у интимним деловима. Међутим, она такође има дугорочни утицај стрес, умор или чак употреба хормонских контрацептива.

Пратите пХ препарата

Проблеми се могу спријечити. Најчешће жене одводе кући интимни гелови и сапуни. Једноставно их ставите на каду и користите је сваки пут када се оперите. Припреме би углавном требало да поштују природно окружење женског тела. "Погодни су композиције које садрже млечну киселину, они промовишу природни пХ у омотачу,"Препоручује Вилем Јелинек.
Има много новца у продавницама, на вама је да изаберете. Они такође постоје у различитим облицима - неке даме преферирају сапуне и гелове који су у диспензеру тако да могу само стиснути пумпу, други преферирају био производе до класичних интимних средстава.
Међутим, како је истакао гинеколог, најважнија ствар је добро погледајте пХ сваког производа. ПХ вредност у вагини здраве одрасле жене креће се од 4 до 5. При овим вредностима се обезбеђује природна равнотежа и жена је заштићена од прекомерног раста вагиналних бактерија. Зато Производи за интимну хигијену морају имати максимално 5 пХу супротном постоји ризик да ће се овај баланс нарушити. Никада није препоручљиво користити ове производе осим за прање спољашњих гениталних органа.


Испод шатора са убрусом

И не само испод шатора. Према речима гинеколога интимате салвете скоро као сапун. Стога их углавном препоручује када путујетегде знаш да ће бити тешко добити туш. Међутим, они нису за свакодневну употребу, стварно је добро паковати их у пртљажник, а не на пут. Они су импрегнирани већ поменутом млечном киселином која је врло погодна за одржавање исправног пХ. То би требало да буде без састојака парфема и сапуна (у великој мери одмашћивање и сушење), онда је то наравно питање.
Али ако жене почну да имају неке проблеми, сапуни или салвете неће их решитиувек морате да посетите лекара или бар консултујете апотеку. Интимне припреме су превенција, а не лекови.

Извор слике: Фотолиа

Видео: PREPOZNAVANJE dr Mima Fazlagic, Intimna higijena zena (Децембар 2019).

Загрузка...